0174 - 298714| info@interieurcorner.nl

Hoe maakt u uw jaloezieën schoon?

Wil u uw jaloezieën schoonmaken? Wij delen tips van onze specialisten. Het type jaloezie bepaalt hoe u ze het beste schoonmaakt. Aluminium jaloezieën kunt u afnemen met een vochtige doek en schoonmaakmiddel.

Wat gebruikt u om jaloezieën schoon te maken?

Vermijdt schoonmaakmiddel en gebruik liever een plumeau of droge doek. Bij hardnekkig stof kunt u een oude tandenborstel of stofzuiger gebruiken. Heeft u vetvlekken? Dep of veeg voorzichtig met een doekje in water of water met (baking)soda.

 Voor jaloezieën schoonmaken kunt u over het algemeen altijd de volgende producten gebruiken:

  • Een speciale jaloezie borstel
  • Een droge doek of microvezeldoek
  • Een opzetborstel voor de stofzuiger
  • Een plumeau
  • Een oude tandenborstel

Houten Jaloezieën schoonmaken

U wilt uw houten jaloezieën schoonmaken? Dan begint u het best met het stofvrij maken van de houten lamel. Dit doet u eenvoudig met een plumeau of droge doek. Zorg dat de houten jaloezieën gesloten zijn; dat betekent dat de horizontale lamellen elkaar overlappen. Verwijder het stof voorzichtig met de plumeau of doek. Herhaal deze stap voor de binnenkant van de lamel door de houding aan te passen met de tuimelstang. Heeft u houten jaloezieën met een houtnerf? Dan kan stof ophopen tussen de nerven. Krijgt u dit stof niet verwijderd met de plumeau, de stofdoek of de stofzuiger? Dan kunt u een tandenborstel gebruiken. Zorg ervoor dat de haartjes van de borstel zacht zijn. Pak de lamel vast en borstel voorzichtig over de lamel. U kunt deze stappen ook uitvoeren met behulp van een speciale opzetborstel voor een stofzuiger. Sluit de houten jaloezieën en haal de stofzuiger langs de lamellen. Let hierbij goed op bij de ladderkoorden/ladderbanden, daar is de lamel het kwetsbaarst. Pak de lamel dus voorzichtig beet om te voorkomen dat deze breekt.

Vet vlekken verwijderen

Heeft u vetvlekken op de houten jaloezieën gemaakt? Geen paniek, want deze vlekken kunt u verwijderen. Neem een vochtig doekje en veeg de vlek ermee weg. Wees voorzichtig bij het bewegen van de lamellen, zodat deze niet beschadigd worden. Als de vlek hardnekkig is gebruik dan een mengsel van water met (baking) soda of groene zeep. Dep of veeg dit op de vlek voor een schoner resultaat. Heeft u vetvlekken op je ladder-banden? Gebruik dan een melamine spons (wonderspons). Doop de spons alleen in water en dep de vlekken weg.

Aluminium jaloezieën stofvrij maken

U kunt ook aluminium jaloezieën stofvrij krijgen met een jaloezieborstel, een plumeau of een stofdoek. Om dit te doen, volgt u dezelfde stappen als bij houten jaloezieën. U begint met het afstoffen van de aluminium jaloezieën in gesloten toestand. Een stofzuiger kan ook gebruikt worden, maar wees voorzichtig als u hiermee over de lamellen duwt, aangezien er een kans bestaat dat u deze kunt verbuigen. Het vervelende aan aluminium jaloezieën is dat er een buts in kan ontstaan. Als deze eenmaal is geknakt, blijft dit altijd zichtbaar. Wees dus voorzichtig met het schoonmaken van de jaloezieën!

Kom langs in de showroom

Meer weten over jaloezieën of op zoek naar nieuwe verduistering voor uw ramen? Kom langs in onze showroom in Wateringen.

Meer Projecten