0174 - 298714| info@interieurcorner.nl

Checklist voor een nieuw interieur

Het inrichten van een nieuw huis geeft je de mogelijkheid om helemaal opnieuw te beginnen en je interieurontwerp en -stijl helemaal opnieuw te definiëren. Heel mooi, maar ook overweldigend; Wat als je de verkeerde keuzes maakt en jarenlang ontevreden bent over de inrichting van je woning? Door je aan een stappenplan te houden, behoud je het overzicht en wordt het steeds duidelijker welke kant je op gaat, wat jouw stijl is en welke meubels en inrichting daarbij passen.

Bepaal je stijl en maak een mood-board

Stap 1 van deze checklist voor het inrichten van je nieuwe woning is misschien wel de leukste:
uren op Pinterest doorbrengen, websites bekijken en inspiratie opdoen bij hotels, vrienden en familie. In dit stadium is het niet belangrijk om precies te weten wat je wilt, het gaat erom dat je een idee hebt van de kleuren, stijlen en meubels die je leuk vindt. Als jullie samen verschillende stijlen leuk vinden, is het handig om deze samen te stellen op een mood-board; Je kunt ze zelf maken op karton, of je maakt ze met een handige app Canva. Veel leuker is het natuurlijk als jullie gezellig rond de tafel gaan zitten en een prachtig mood-board maken van oude tijdschriften. Aan de hand van dit mood-board bepaal je uiteindelijk de stijl en kleuren van je woning.

Meten is weten

Na het bepalen van de stijlen is het handig om te weten wat nu echt in de nieuwe woning past. Hulp nodig bij het opmeten van alle belangrijke zaken in en rondom het huis? We helpen je graag een handje.

Vloer en wanden als basis

Bijkomend voordeel van het inrichten van een nieuwbouw woning is dat de vloer en wanden vanuit alle richtingen bereikbaar zijn zonder het interieur te verstoren. De vloer is de basis. Laat je hierin goed adviseren. Een vissengraat vloer kan bijvoorbeeld te druk zijn in een klein appartement, of het past helemaal niet bij je stemming en stijl, dus denk hier goed over na.


Witte muren zorgen voor een rustige achtergrond en brengen automatisch veel licht in huis. Mocht je toch de muren willen verven of behangen met behang, dan loont het de moeite om vooraf kleurstalen te bestellen en beetje bij beetje te beginnen, later kun je altijd kiezen voor een donkerdere kleur of een opvallend patroon.

Kies de juiste raamdecoratie

Raambekleding bepaalt echt de sfeer in jouw huis en er zijn er veel om uit te kiezen. Vitrages, jaloezieën, gordijnen, plissés. Probeer van te voren te bepalen welke functie jouw raambekleding zal hebben en kijk dan welke mogelijkheden er zijn. Wil je duisternis in de slaapkamer maar veel licht in de woonkamer? Privacy in de badkamer en sfeer in de kinderkamer? Alles is mogelijk!

Kun je wel wat hulp gebruiken bij het bepalen van een nieuw interieur? Dan staan wij voor je klaar! Maak een afspraak of kom gewoon even langs in onze winkel, we helpen je graag.

Interieur corner

Meer Projecten