0174 - 298714| info@interieurcorner.nl

Veelgestelde vragen over vloeren en gordijnen

Antwoord op de meest gestelde vragen

We krijgen geregeld vragen over de juiste gordijnen voor elke ruimte in het huis of een passend vloer die aan uw wensen voldoet. Om direct antwoord te geven op deze vragen, hebben we de meest gestelde vragen voor je op een rij gezet met het antwoord. Heeft u andere vragen? Dan kunt u ons altijd bellen of kom gerust langs in de winkel. We staan graag voor u klaar. 

Maken jullie ook gordijnen op maat?

Wij maken gordijnen op maat in ons eigen atelier. Dit is mogelijk in een vlinderplooi, een triple-plooi of een waveplooi. Ons atelier maakt vitrage, in-between gordijnen, overgordijnen en verduisteringsgordijnen. Wij leveren en maken ook vouwgordijnen, indien gewenst zelfs in dezelfde stof als de gordijnen die je hiervoor al gekozen hebt. Indien gewest zullen we uw gordijnen inmeten en plaatsen.

Hebben jullie ook gordijnrails?

Wij hebben diverse type gordijn railsen, maar onze basis rail is geschikt voor zowel vitrage als gordijnen. En zijn ook leverbaar als zwarte gordijnrails. Ook een gordijnroede is een mogelijkheid, deze worden ook op maat gemaakt en zijn ook weer leverbaar in het zwart. Al onze roedes en gordijnen worden op de mm op maat voor u gemaakt.

Leggen jullie alle soorten vloeren?

Wij leggen allerlei soorten vloeren zoals tapijt, laminaat, klik-pvc, plak-pvc, parket, visgraatvloeren van pvc, hout of parket, vinyl en marmoleum. Ook de evt. benodigde ondervloeren kunnen we voor u leveren en plaatsen. De vloeren kliklaminaat en klik-pvc kan je ook zelf plaatsen. Bij de andere vloeren zullen we aanraden dit aan onze vakmensen over te laten.

Hoelang duurt het leggen van een vloer?

Het leggen van een pvc-vloer is kan met 2 dagen maar is afhankelijk van de m2 en hoe snel de egaline droog is. Tapijt, laminaat en vinyl is meestal in 1 dag te leggen, afhankelijk van de m2. Zwevend parket leg je in een dag, verlijmd parket 2 a 3 dagen. 

Leggen jullie alleen visgraat of ook Hongaarse punt?

Wij leggen ook Hongaarsepunt in hout/ parket/ pvc maar echter kunnen de punten in de loop van de vloer enigszins wat van elkaar wijken. Hierdoor adviseren wij liever een visgraatvloer. Dit beide is mogelijk met een bies.

Wat voor ondervloer heeft mijn vloer nodig?

Wij adviseren onder tapijt rubber ondertapijt, onder laminaat adviseren wij een geluiddempende ondervloer omdat laminaat een gehorige vloer is. Onder vinyl ligt het aan de situatie van de ondervloer. Is het een plankenvloer waar het overheen moet dan hebben we een platenvloer genaamd marathon, deze egaliseert en is ook geluiddempend. Onder marmoleum adviseren wij alleen een ondervloer als het geluiddempende moet zijn. Anders kan de vloer rechtstreeks op een glad geëgaliseerde betonvloer geplakt worden. Onder een lamel-parketvloer leggen we een geluidsisolerende ondervloer die ook kleine oneven heden uit de vloer egaliseert. Een plankenvloer of een tapis-vloer zijn ook te verlijmen op beton.

Meer Projecten