0174 - 298714| info@interieurcorner.nl

Nieuw bij Interieur Corner: Roberto Cavalli behang

Roberto Cavalli | Een merk dat veel te bieden heeft


Geen enkel ander merk symboliseert zelfverzekerde luxe, wilde glamour en de Italiaanse levensstijl beter dan Roberto Cavalli. De ontwerpen zijn herkenbaar en uniek, of het nu gaat om mode, behang, accessoires of parfum. Ze lijken opvallend, luxueus en luxueus, maar altijd elegant en een beetje provocerend. Deze onmiskenbare stijl en kwaliteit en nobele materialen maakten Roberto Cavalli beroemd over de hele wereld. Hij bracht ook een revolutie teweeg in de modewereld met nieuwe ideeën en innovatieve creaties. Zo is de typische luipaardprint, die nog steeds in veel ontwerpen terug te zien is, en het exotische patchwork een klassieker. Ook het behang neemt deze bekende thema’s over.
Roberto Cavalli behang is gemaakt door Industria Emiliana in Parat. Dankzij jarenlange expertise en geavanceerde productietechnieken staat de bekende fabrikant in Italië garant voor de ideale uitvoering en hoge kwaliteit van de modellen in Italië.


Roberto Cavalli Behang


Hoogwaardige materialen belichamen de goede smaak die Roberto Cavalli ook in het behang laat zien. De modellen zijn verfijnd en exclusief, tijdloos elegant en authentiek, chic en luxueus. De motieven worden voornamelijk gepresenteerd in beige, zwarte, blauwe, groene en grijze kleuren. Ook goud en zilver zijn te zien. Verschillende texturen, zoals diepe reliëfs en filigraangravures, maar ook glitter en kristallen, versterken het behang optisch en haptisch.


Op een lichte of donkere achtergrond zijn fijn uitgesneden arabesken met gehamerd metaal, brede textielstrepen en zijdeborduurwerk te zien. Het behang heeft een barokstijl, maar ook bloemenprints, lederlook en dierenhuid. De handtekening en het logo van Roberto Cavalli zijn daar ook vastgelegd.


Over Roberto Cavalli


Roberto Cavalli is een Italiaanse ontwerper die internationaal bekend staat om zijn mode. Hij werd in 19
0 in Florence geboren. Als kind wekte kunst haar interesse, maar mode werd haar absolute passie. Hij was geïnteresseerd in de relatie tussen schilderkunst en mode en daarom ging hij in 1957 naar de Flores Academie voor Schone Kunsten. Zijn specialiteit is schilderen met stofmotieven.


Materialen en verwerkingstechnieken hadden een fascinerende uitwerking op Roberto Cavalli. Uiteindelijk richtte hij met ambitie en passie zijn eigen drukkerij op, waar hij studeerde en experimenteerde. In de jaren zestig patenteerde hij op een revolutionaire manier het proces van het bedrukken van leer. Dit was het begin van een carrière.
Roberto Cavalli’s doorbraak in de modewereld kwam in de jaren 70 toen hij zijn bedrijf oprichtte, dat nog steeds succesvol is. Hij werkte voor ontwerpers als Valentino en presenteerde zijn ontwerpen op modeshows in Florence en Parijs. Daarnaast opende hij een kleine winkel in Saint-Tropez en vond hij snel belangrijke klanten.


Roberto Cavalli breidde zijn assortiment in 2000 uit met horloges en brillen. Ten slotte presenteerde hij het merk Roberto Cavalli Home op de meubelbeurs Salone del Mobile in Milaan. Aanvankelijk concentreerde hij zich op meubels, maar al snel voegde hij behang, huishoudtextiel, porselein, glaswerk, tegels en metselwerk toe. Inmiddels heeft Cavalli Home de internationale markt veroverd en is de zevende behangcollectie in de verkoop gegaan.

Meer Projecten