0174 - 298714| info@interieurcorner.nl

Lagere energierekening? Isoleer uw huis! 

Bezuinigen op de hoeveelheid minuten douchen, de verwarming op 18 graden of met een deken op de bank omdat de gasrekening stijgt en stijgt. We doen er alles aan om de rekening zo laag mogelijk te houden, maar we ontkomen er niet aan. Lagere energierekening? Isoleer uw huis! 

Er zijn tal van manieren om uw huis te isoleren en zo energie te besparen. Dit is niet alleen beter voor het milieu, maar ook voor uw portemonnee. U bespaart namelijk onwijs veel geld. Als u een goed geïsoleerd huis hebt, bespaart u tot wel 30% gas. Uw investering in isolatie verdient u relatief snel terug. 

Gezonde woning

Een andere reden om te isoleren is een gezonde woning. Een goed geïsoleerd huis zorgt er niet alleen voor dat uw woning in de koude maanden goed warm blijft, maar ook in de warme maanden koel blijft. 

Vloerisolatie 

De meeste warmte in uw woonkamer gaat verloren via de vloer. Om dit te voorkomen kunt u vloerisolatie aanbrengen. Heeft u een kruipruimte? Dan is het zinvol om ook de vloer van de kruipruimte te isoleren. Naast energiebesparing wordt het comfort vergroot door vloer- en bodemisolatie: gelijkmatige verwarming van de woning, minder tocht en geen vochtproblemen in kruipruimtes. Kortom, comfortabele en warme voeten!

Met vloerisolatie bespaart u op jaarbasis, volgens Milieu Centraal, bij een tussenwoning 450 kilo CO2 uitstoot en 200 euro. Wat voor isolatiemateriaal je ook kiest, ga voor een zo hoog mogelijke isolatiewaarde (Rc). De rc-waarde staat voor Resistance Construction, hiermee wordt de warmteweerstand van de gehele huisisolatie bedoeld. Voor vloerisolatie geldt bijvoorbeeld een minimum Rc van 5. 

Trap isoleren voor de warmte

Je trappengat zorgt voor een grote doorvoer van koude lucht. In dit deel van je huis verlies je veel warmte. Om de warmte op de benedenverdieping te houden, is het aan te raden om de trap te isoleren. Steenwol of glaswol wordt vaak als isolatiemateriaal voor thermische isolatie (warmte) gebruikt. De trap bedekken we met laminaat of tapijt. 

Voordelen tapijt voor de trap: 

  • Tapijt houdt warmte vast waardoor u minder warmte via uw trappengat verliest;
  • Tapijt geeft sfeer aan uw hal;
  • Tapijt heeft een geluidsisolerend effect. Er is niets vervelender dan gestamp op een houten trap. Met vloerbedekking op de trap hoort u bijna niets meer. 
  • Tapijt is veiliger. Een houten of gelakte vloer kan glad zijn waardoor er meer risico is op uitglijden. 

Deuren en kozijnen isoleren

Goed geïsoleerde deur- en raamkozijnen houden de kou buiten en de warmte in huis. Isolatie-strips, ingebedde profielen en brievenbusborstel helpen en zijn kleine maatregelen. Als de woning echter ouder is (vóór 1995), is de meest effectieve oplossing het vervangen van de deuren en ramen.

Meer Projecten